Waar moet u op letten bij de aankoop van uw toiletbril?

In eerste instantie moet u een toiletbril vinden die geschikt is voor de toiletpot. Nu bestaat er zoiets als een universele toiletpot, waar 95% van alle toiletbrillen op passen, dus dat valt weer mee. Wat wel belangrijk is, is de scharnierafstand van uw toiletpot. De scharnierafstand van de toiletpot moet binnen het bereik liggen van de toiletbril, anders kan je de bril niet monteren.

Stap 1

De scharnierafstand meten van je toiletpot. De scharnierafstand van de toiletpot moet binnen het bereik liggen van de scharnierafstand van de toiletbril. Ander kunt u de bril niet op de toiletpot installeren.

Vanaf nu wordt het allemaal een stuk makkelijker en zijn de keuzes vooral gebaseerd op persoonlijke voorkeur, smaak en luxe.

Stap 2

We beginnen met de materiaalkeuze. De materiaalkeuze heeft bijvoorbeeld invloed op de krasbestendigheid van de bril, zo geven houten brillen een natuurlijke warmte af en hebben de materialen soms antibacteriële eigenschappen. De volgende mogelijkheden komen in ons assortiment voor:

Acryl
Een prachtig kunststof dat bijna onverwoestbaar is en daarnaast beschikt over antibacteriële eigenschappen.

Hout
Er zijn enkele brillen die gemaakt van puur hout, dus de bril kan rechtstreeks uit de boom worden gesneden. De bril is nog wel gecoat, zodat er niets in het hout kan trekken.

Houtkern gelakt
De houtkern is gemaakt van samengeperst MDF hout en vervolgens gelakt, de meeste decoratie brillen zijn hiervan gemaakt. Het hout geeft een aangename warmte af.

MDF hout
Het materiaal bestaat uit houtvezels en kunsthars samengeperst tot een plaat onder hoge druk. Hierdoor ontstaat een behoorlijk zwaar materiaal dat een natuurlijke warmte uitstraalt.

Thermoset
Dit materiaal is moeilijk stuk te krijgen, chemicaliën bestendig en recyclebaar. De toiletbril is ontzettend hard, breekt niet, is krasbestendig, heeft antibacteriële eigenschappen en zorgt voor jarenlang plezier.

Thermoplastic
Door het egale oppervlakte is de bril gemakkelijk schoon te maken en de antibacteriële eigenschappen van het thermoplast kunststof zorgen ervoor dat bacteriën geen kans krijgen.

Stap 3

De toiletbrillen beschikken ook over verschillende functie of eigenschappen. Denk hierbij aan roestvrijstalen scharnieren, toiletbrillen die heel eenvoudig te demonteren zijn, brillen die zachtjes sluiten en andere zaken. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende functionaliteiten.

Montage van boven
Het spreekt een beetje voor zich, maar montage van boven betekent montage bovenlangs. De toiletbril kan eenvoudig bovenlangs aan het toilet worden bevestigd, waar dat normaalgesproken via de onderkant wordt gedaan.

RVS scharnieren
De scharnieren van deze toiletbrillen roesten nooit. Omdat het staal dat gebruikt is roestvrij staal is. Hierdoor voorkomt u dat de scharnieren op een gegeven moment kapot gaan, omdat door het roesten de verbindingen zwakker zijn geworden, waardoor de scharnier kan breken.

Softclose
Een toiletbril die beschikt over de softclose functie valt de toiletzitting nooit meer hard dicht. Met een klein duwtje zal de toiletbril rustig sluiten, zo maak je nooit meer je medebewoners  door de knal van de toiletbril wakker. Wel zo prettig!

Quick fixing
De quick fixing functie zorgt er voor dat u in een handomdraai de toiletbril stevig kan vastmaken aan de toiletpot. De verhandeling vindt wel onderlangs plaats, maar is erg eenvoudig in de uitvoering. Omdat het zo snel klaar is wordt het wel quick fixing genoemd.

Quick up and clean
Een ‘Must-Have’ voor iedereen die nog gemakkelijker de toiletbril schoon wil houden. De toiletbril is eenvoudig te demonteren en monteren. Door een klein hendeltje in de toiletbril laat de bril de scharnieren los en kan de toiletpot en zitting perfect worden schoongemaakt.

Stap 4

Vervolgens moeten we kijken naar de decoratie van de bril. Willen we een toiletbril met een spectaculaire 3D print, of gaat u voor een ingetogen witte toiletbril. Er zijn verschillende mogelijkheden en die zullen we in dit onderdeel even toelichten. Te beginnen met:

Wit
Wit is de meest verkochte ‘kleur’ toiletbril. Kleur staat tussen haakjes, omdat wit eigenlijk geen kleur is, maar de absentie van kleur.

Kleur
Er zijn veel toiletbrillen is vrolijke kleurtjes beschikbaar. Van donkerrood tot neongroen. Door het filter te gebruiken kunt u eenvoudig alle brillen met kleur bekijken.

Decor
De decor toiletbrillen zijn de wc-brillen met een uitgebreide animatie of decoratie op de deksel van de toiletbril. Er zijn veel verschillende brillen verkrijgbaar. Wilt u een overzicht dan kunt u het filter gebruiken, dit vindt u onder het kopje – alle toiletbrillen.

3D
De toiletbrillen met driedimensionaal effect geven in de decoratie op de bril een idee van diepte. Daardoor lijkt het alsof er verschillende lagen van diepte in de animatie zitten, hierdoor komt de bril echt tot leven!

Magic Motion
U kent het principe nog wel van vroeger, plaatjes die bewegen wanneer je er langs loopt of de decoratie draait. Dit is nu ook beschikbaar voor de toiletbril. Denk aan een zon die ondergaat, of een bloem die open gaat.
 
Heeft u nog vragen of opmerkingen over de toiletbrillen? Dan kunt u gerust even bellen naar ons informatienummer. Wij staan maandag tot en met vrijdag voor u klaar om u te helpen om de juiste keuze te maken of om onduidelijkheden helder te maken.